HomeMates

Energieplein20

13 januari 2021
Annemarie Huibers
Annemarie Huibers

Gastblog van Annemarie Huibers van Energieplein20. Net als jullie zijn ook wij vorig jaar begonnen met een online plek rond het thema energie besparing in de bestaande woningbouw en gaan we vast en zeker tegen dezelfde drempels aanlopen en beide waardevolle learnings opdoen.

Wij hebben het hier al met enige regelmaat over maar het is goed om nog even aan iedereen te verduidelijken wat de overeenkomsten zijn in onze visie maar de verschillen in onze doelstellingen. Misschien is het nog het makkelijkst om dit aan de hand van een metafoor uit te leggen.

Energieplein20 is een open plein waar we professionals met elkaar in contact willen brengen om kennis en ervaring rond alle aspecten van energiebesparing in bestaande woningbouw uit te wisselen en elkaar te vinden. Uiteindelijk is ons doel dat iedereen die iets met dit thema te maken heeft (op (semi)professioneel gebied) Energieplein20 kent, de route naar het plein kent en hier langskomt of zich vestigt. Om net als op een congres elkaar op te zoeken en met elkaar in gesprek gaan. Op Energieplein20 kan je terecht voor een goed gesprek, nieuwe kennis en een groot netwerk.

Op Energieplein20, en daarbuiten, is HomeMates de ”journalist” die rondloopt en op zoek is naar ervaringen die specifiek gaan over de derde succesfactor. Zowel succesverhalen als faliekante mislukkingen van zowel professionals als particulieren. Want uit al die verhalen willen jullie nieuwe inzichten halen en zorgen dat ze verder worden verteld. Want wat verspreidt beter dan een goed verhaal? En Energieplein20 is een van de adressen waar HomeMates deze verhalen kan opdoen. Bij HomeMates kan je al deze verhalen teruglezen en alles over de derde succesfactor te weten komen.

Allebei geloven we dat er meer kennis en ervaringen over energiebesparing in de bestaande woningbouw gedeeld moeten worden en dat dit voor succes en versnelling zorgt!

Annemarie Huibers RVO “Pleinwacht” Energieplein20

Zie ook de HomeMates-pagina op Energieplein20!

Homemates in de praktijk Kennis ontsluiten en de kans op succes vergroten